Hotspots in Sittard

Sittard is een stadje in Limburg met een rijke geschiedenis. Zo kreeg het in 1243 kreeg al stadsrechten. Helaas is de stad meerdere malen verwoest en herbouwd. Sinds 1814 maakt het deel uit van Nederland, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bezet door de Duitsers. Gelukkig is de historische stad grotendeels bespaard gebleven tijdens de oorlog. Eén van de hotspots in Sittard is dan ook de historische markt waar allerlei oude panden aangrenzen die een rijke geschiedenis hebben. Nieuwsgierig wat Sittard nog meer te bieden heeft? Hieronder vind je een overzicht van de leukste dingen om te doen, te proeven of te zien als je een dagje in Sittard bent.

Sittardenaren zijn échte Bourgondiërs. Zodra de eerste zonnestralen de markt in Sittard bereiken, zijn in een mum van tijd alle terrassen vol. Vol met échte Bourgondiërs die genieten van de zon, maar vooral van lekker eten en drinken. 

Hotspots in Sittard

De Domijnen

Breng een bezoek aan de culturele instelling De Domijnen en ontdek hun mooie tentoonstellingen, filmhuis films, exposities en nog veel meer!

Poppodium Volt

Dit is een cultureel muziekpodium dat regelmatig allerlei activiteiten organiseert voor jongeren.

Welness resort Sittard

Zin om jezelf helemaal in de watten te leggen? Breng een bezoek aan welness resort Sittard en ontdek alle faciliteiten.

Stadspark

Wist je dat Sittard beschikt over een heel mooi stadspark? Ga voor een frisse neus en maak een rondje door het park.

Dagje winkelen in Designer Outlet Roermond

Een dagje shoppen is op zijn tijd niet verkeerd. Op een kwartiertje rijden van Sittard ligt het Designer Outlet van Roermond. Een heel groot outlet waar je heel veel merken onder één dak vindt.

Ga je met de auto? Op Parkeren in Roermond vind je alle actuele parkeerinformatie in het centrum van Roermond.

Eten & drinken

Coffee Mundo

Voor een lekker bakje koffie, moet je bij Coffee Mundo zijn. Naar wat voor een koffie je ook op zoek bent, ze hebben het allemaal.

Eetcafé Pretzels

Gewoon een gezellig bruin café met een écht huiskamergevoel. Ze hebben een bijzondere menukaart die vol staat met allerlei verhalen en anekdotes. Maar misschien nog wel veel leuker: ze hebben maar liefst 650 verschillende whisky’s. Wie heeft er zin in een proeverij?

Silvesters

Wil je een keer uitpakken en bij een chique en écht Bourgondisch restaurant eten? Dan is dit een aanrader.

Restaurant Apotheek

Ooit in je leven een keer een hapje eten in een échte oude apotheek?

Luna Eten & Drinken

Een begrip in Sittard en omstreken. Of je nu lekker wilt lunchen of een hapje wilt eten, bij Luna Eten & Drinken is het goed vertoeven.

Groenten van Roos

Op zoek naar een gezonde hotspot? Dan mag je Groenten van Roos niet overslaan. Hun restaurant is ook een cadeautje, want het is prachtig ingericht.

Leven

Eten in een monumentaal pand? Dan zit je bij Leven aan het goede adres. Of je nu zit hebt in verse appeltaart of een heerlijke tomatensoep.

hotspots in Sittard

Jaarlijkse evenementen

Carnaval

Iets anders waar Sittardenaren goed in zijn, is het vieren van Carnaval. Heel Sittard staat op zijn kop en het is dus precies de plek waar je moet zijn als je een goed feestje wilt vieren.

Carnaval vindt in 2019 van 3 tot en met 5 maart plaats.

Sint Rosa festival

Het Sint Rose festival is een samensmelting tussen een food festival, een theaterfestival, een pop muziek festival én een parade. Je begrijpt het al; het is één groot feest dat je niet wilt missen.

Het Sint Rosa festival vindt in 2019 van 23 tot en met 25 augustus plaats.

Oktoberfeesten

Feesten kunnen ze wel in Sittard, want naast carnaval vindt er in Sittard elk jaar het grootste Oktoberfeest van Nederland plaats. Een week lang hossen op Duitse schlager muziek, bier drinken en worst eten.

De Oktoberfeesten vinden in 2019 van 11 tot en met 16 oktober plaats.

Wèntjerdruim

Rond de feestdagen wordt Sittard omgetoverd tot een grote winterse wereld met allemaal mooi verlichte gevels, een levende kerststal, de intocht van de Kerstman, een amuse tocht en nog veel meer leuks. En dat allemaal om te zorgen voor dat ultieme kerstgevoel.

Wèntjerdruim vindt in 2019 van 21 december tot en met 5 januari plaats.